Bugun...



KÜSTAHLIK MI? GERÇEĞİN SAKINILMAMASI MI?

Steve Heapy: Batı Akdeniz otellerinin İran savaşı sırasında fiyatları artırması aptalca

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2026 16:23

KÜSTAHLIK MI? GERÇEĞİN SAKINILMAMASI MI?

 

 

 

Steve Heapy: Batı Akdeniz

 

 

otellerinin İran savaşı sırasında

 

 

fiyatları artırması aptalca

 

 

 

Jet2 CEO’su Steve Heapy, İran savaşı nedeniyle oluşan belirsizlik ortamında Batı Akdeniz’de fiyat artırmanın aptalca ve yanlış bir adım olduğunu söyledi.

 

İngiltere merkezli havayolu ve tur operatörü Jet2’nun CEO’su Steve Heapy, Batı Akdeniz’deki otellerin İran savaşı nedeniyle fiyat artırmaya çalışmasının “aptalca” olacağını belirtti.

 

 

Heapy, şirketin Gatwick Havalimanı çıkışlı yeni uçuş programının lansmanı sırasında yaptığı değerlendirmede, Orta Doğu’daki gerilimin tüketici güvenini geçici olarak zayıflattığını ancak talebin yeniden toparlanacağını vurguladı.

 

 

 

2022'de 2019 kapasitesini aşarız'' | Turizm Güncel - Turizm Haberleri -  Turizm Gazetesi

 

 

 

“Piyasa, Orta Doğu’daki gerilimin azalmasına hızlı tepki verir ve insanların yeniden tatil planı yaptığını görürüz” diyen Heapy, Batı Akdeniz’de fiyat artırma girişimlerinin ters tepebileceğine dikkat çekti. Heapy, “Doğu Akdeniz güçlü bir şekilde geri dönecek. Bu nedenle mevcut durumdan faydalanmak için fiyat artırmak akıllıca olmaz” ifadelerini kullandı.

 

 

Hem Batı hem de Doğu Akdeniz için iyimser olduğunu dile getiren Heapy, turizm sektörünün geçmişte de benzer krizlerden hızla toparlandığını hatırlattı. 2008 küresel finans krizi ve Covid-19 gibi dönemlerde de benzer bir süreç yaşandığını belirten Heapy, “Her kriz sonrası önce güven düşer, rezervasyonlar yavaşlar. Ancak kısa süre sonra talep yeniden canlanır” dedi.

 

 

Mevcut gelişmelerin ciddi olduğunu kabul eden Heapy, medya kuruluşlarına da daha dengeli bir dil kullanmaları çağrısında bulundu. Popüler turizm destinasyonlarının çatışma bölgelerine uzaklığına dikkat çeken Heapy, Baf’ın İran’a yaklaşık 1.600 kilometre, İzmir’in ise yaklaşık 1.940 kilometre mesafede olduğunu belirtti.

 

 

Heapy, “Bu mesafeler Malaga ile Edinburgh arasındaki uzaklığa benziyor. Bu biraz da coğrafya bilgisi meselesi” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

BALKAN TURİZM HABER AJANSI

 

 

 



Kaynak: BALKAN TURİZM HABER AJANSI

Editör: BALKAN TURİZM HABER AJANSI

Bu haber 715 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI