beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort şirinevler escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort seks hikayesi
Bugun...



“Birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu Mozaiği Yapıyoruz”

.........

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2026 14:25

“Birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu Mozaiği Yapıyoruz”

 

 

 

“Birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu Mozaiği Yapıyoruz”

 

İSTANBULLULAR,

MÜZE GAZHANE’DE

BEDRİ RAHMİ’NİN ESERİNİ

4 METRELİK KOLEKTİF MOZAİĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR!

 

“Birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu Mozaiği Yapıyoruz” başlıklı kolektif sanat çalışması, Müze Gazhane’de başladı! İBB Kültür ve İBB Miras tarafından düzenlenen atölyede İstanbullular, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun bir eserini, Mustafa Pilevneli ve sanatçıların rehberliğinde 4 metrelik dev bir mozaiğe dönüştürüyorlar. Üç günlük atölyenin sonunda oluşturulacak kolektif eser, daha sonra kentin bir kültür binasının cephesinde kalıcı olarak sergilenecek.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı üç gün boyunca farklı etkinliklerle kutlayan Müze Gazhane’nin bahçesinde, yüzlerce İstanbullunun katkısıyla büyük bir sanat eseri ortaya çıkıyor. 28 Ağustos-30 Ağustos tarihlerinde 15.00-19.00 saatleri arasında düzenlenen “Birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu Mozaiği Yapıyoruz” atölyesinde, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun tam bir İstanbul anlatısı olan balık deseni parça parça, katılımcıların elleriyle yeniden hayat buluyor.

 

Eyüboğlu’nun dostu Mustafa Pilevneli’nin süpervizörlüğünde; resim, heykel ve mozaik sanatçıları Mevsim Çağan, Mehmet Anık, Gizem Şanlı, İrem Duman ve Cemre Baysan’ın rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmada, Müze Gazhane’ye gelen herkes mozaiğe kendi eklemesini yaparak bu büyük eserin bir parçasını oluşturabiliyor. Böylece resmi halka taşıyan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun resmi, şimdi halk tarafından yeniden kuruluyor.

 

Mozaik, doğası gereği birbirinden bağımsız parçaların yan yana gelerek ortak bir bütün oluşturmasına dayanıyor. Bu yönüyle çalışma, 30 Ağustos’un taşıdığı birliktelik, dayanışma, ortak irade ve bağımsızlık kavramlarından ilham alıyor. Üç günün sonunda tamamlanacak 4 metrelik kolektif mozaik, daha sonra kentin bir kültür binasının cephesinde kalıcı olarak sergilenecek. Projenin, ilerleyen aylarda yeni üretimlerle devam etmesi planlanıyor.

 

 

 




Bu haber 329 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI