beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort şirinevler escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort seks hikayesi
Bugun...



İLGİNÇ ÖNGÖRÜ

Bank of America, Merkez Bankası'nın politika faizini Ekim ayında indireceğini öngördü

facebook-paylas
Tarih: 26-08-2026 07:01

İLGİNÇ ÖNGÖRÜ

 

 

 

Bank of America,

 

 

Merkez Bankası'nın

 

 

politika faizini

 

 

Ekim ayında

 

 

indireceğini öngördü

 

 

 

BofA, TCMB’nin İran Savaşı sonrası ortaya çıkan makro-finansal risklere yanıt olarak durdurduğu bir haftalık repo ihalelerine geri dönmesini likidite çerçevesinde tam bir normalleşme adımı olarak nitelendirdi.

Bloomberght.com'da yer alan habere göre, Ekonomist Hande Küçük imzalı notta bu hamleyle ortalama fonlama maliyetinin ve TLREF oranının yüzde 40 seviyelerinden savaş öncesi düzey olan yüzde 37’ye gerilediği hatırlatıldı.

GÜÇLÜ TOPARLANMA NORMALLEŞMEYİ ÖNE ÇEKTİ

Raporda, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın 13 Ağustos’taki Enflasyon Raporu toplantısında verdiği sinyallerin ardından gelen bu adımın zamanlamasına dikkat çekilerek, brüt ve net rezervlerdeki güçlü toparlanma, carry-trade girişlerindeki artış ve iç talepteki belirgin yavaşlamanın normalleşmeyi öne çektiği ifade edildi.

EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİ PAS GEÇİLECEK

Efektif faizlerdeki 300 baz puanlık düşüşe karşın doğrudan faiz indirimleri konusunda alanın oldukça dar olduğunu belirten BofA, enflasyon beklentilerinin yüksek seyretmesi ve jeopolitik belirsizliklerin sürmesi nedeniyle eylül ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinin sabit tutulacağını tahmin ediyor.

'EKİM YAINDA 100 BAZ PUAN İDİRİM GELECEK'

Baz etkisinin katkısıyla Eylül enflasyonunun yüzde 30-30,5 bandına gerilemesini bekleyen banka, TCMB'nin ilk ve bu yılki tek politika faizi indirimini Ekim ayında 100 baz puanlık adımla atarak politika faizini yüzde 36'ya çekeceğini öngörüyor.

BofA, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 29,5 seviyesinde korurken, 2027 yıl sonu için politika faizi beklentisini yüzde 32, enflasyon tahminini ise yüzde 26 olarak açıkladı




Bu haber 36 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNANS Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI