Bugun...



ELVİN EKŞİOĞLU'NDAN GERİDE KALANLAR

Elvin Ekşioğlu’nun “Geride Kalanlar” Kişisel Sergisi Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de Sergileniyor

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2026 07:04

ELVİN EKŞİOĞLU'NDAN GERİDE KALANLAR

Elvin Ekşioğlu’nun “Geride Kalanlar” Kişisel Sergisi Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de Sergileniyor

 

 

Günümüzde küresel bir kriz haline gelen kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine sarsıcı bir bakış sunan Elvin Ekşioğlu’nun “Geride Kalanlar” sergisi, 8 – 23 Mart 2026 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi işbirliği ile Nevmekan Bağlarbaşı Galeri Alanı’nda sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, şiddet sonucu aramızdan koparılan kadınların hatırasını; onlardan geriye kalan en kişisel ve en sessiz tanıkları olan elbiseler üzerinden merkezine alıyor.

Gidenlerin Ardındaki “Boşluk”

Geride Kalanlar” sergisi bu karanlık döngüyü kırmak için sanatın tanıklığından güç alıyor. Sergi, sanat tarihindeki boşluk kavramına referansla Doris Salcedo’nun travmayı boş ayakkabılar üzerinden anlattığı Noviembre serisini, İpek Duben’in Şerife serisi ve Christian Boltanski’nin kıyafet yığınlarıyla kurduğu hafıza ve yokluk estetiğini çağrıştıran bir hat üzerinde konumlanıyor. Bu bağlamda boşluk, yokluktan çok bir var olmuşluğa işaret ederken, sergideki her bir elbise, toplumsal bir kaybın bireysel çığlığına dönüşüyor.

“Şiddet Çifttir: Bir Hayat Söner, Bir İnsanlık Ölür”

Serginin en çarpıcı yaklaşımlarından biri de şiddetin faili üzerine kurulan bu yüzleşme alanıdır. Sanatçı, bir kadını öldüren kişinin yalnızca bir yaşamı değil; kendi vicdanını, ruhunu ve insanlık onurunu da yok ettiğini vurguluyor. Şiddet, uygulayanı da içine çeken kara bir boşluk olarak ele alınıyor. Bu nedenle “Geride Kalanlar”, şiddeti kazananı olmayan bir savaş olarak tanımlıyor.

 

BALKAN SANAT HABER AJANSI

 

 




Kaynak: BALKAN SANAT HABER AJANSI

Editör: BALKAN SANAT HABER AJANSI

Bu haber 564 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI