Bugun...



ZİYARETÇİ VE KONAKLAMA RAKAMLARI ARASINDA CİDDİ FARKLILIKLAR VARMIŞ

TÜROB Müberra Eresin Türkiye’de ziyaretçi rakamları ile konaklama rakamları arasında fark olduğunu öne sürdü…

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 23:21

ZİYARETÇİ VE KONAKLAMA RAKAMLARI ARASINDA CİDDİ FARKLILIKLAR VARMIŞ

 

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin Türkiye’de ziyaretçi rakamları ile konaklama rakamları arasında fark olduğunu öne sürdü…

 

Yıla 60 milyar dolarlık gelir hedefi ile başlayan turizm sektörü, ilk çeyreği 9 milyon turist ile 8.8 milyar dolarlık gelirle kapattı Turizmciler, Avrupa başta olmak üzere, Uzak Doğu ve Latin Amerika pazarlarının hızlandığı, rezervasyon sürelerinin değiştiğini belirtiliyor.

 

Özellikle Timur Bayındır’n başkanlığı döneminde, neredeyse basında haftada en az iki-üç kez Türkiye Turizmi’nin gündemini belirleyen bir mscsl toplum örgütü konumuna gelen; ancak son dönemlerde söz konusu gündem belirleme hususunda daha ihtiyatlı bir tutum sergileyen ve özellikle basın-yayın organları ile iletişimi çok daha minimize  ve seçici bir seviyeye gerileyen Türkiye Otelciler Birilği’nden uzun süre sonra  yeni bir açıklama geldi.

 

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, İstanbul’da yüzde 65’lik doluluk oranına ulaşıldığını hatırlattı.

 

Eresin; bu rakamın artmasını beklediklerini dile getirdi.

 

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, “Türkiye giriş rakamları ile konaklama rakamları arasında fark var. Ne zaman Türkiye girişleri ile konaklama rakamları eşitlenirse o gün bilin ki kayıt dışı konaklama tesisi kalmamıştır” iddialarını gündeme taşıdı.

 

“Avrupa ve Amerika pazarında rezervasyon alışkanlıkları değişti”

Bu yıl Avrupa’nın seyahat etmeye başladığını, yavaş bir seyir izleyen Latin Amerika’nın da hızlandığını aktaran Eresin, “Japonya, yeni yeni yukarı çıkıyor. İlk dolan yerler bizde en lüks oteller.” diye konuştu.

 

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Otel Genel Müdürü Göksenin Kürkçü ise Avrupa ve Amerika pazarında rezervasyon alışkanlıklarının değiştiğini söyleyerek, “Biraz daha son dakika rezervasyon yapıyorlar. Burada rezerve etme süreleri 30-60 gün öncesinde satın almalar varken, bu yıl bu 7-10 güne düştü” diye konuştu.

 

TURİZMAGAZİNE DERGİSİ

 




Kaynak: TURİZMAGAZİNE DERGİSİ

Editör: TURİZMAGAZİNE DERGİSİ

Bu haber 782 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI