Bugun...



ÇUKUROVA HAVAALANI GÜN SAYIYOR

Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışı için geri saım başladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-01-2024 20:30

ÇUKUROVA HAVAALANI GÜN SAYIYOR

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışı için geri saım başladı.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, daha önce 'bölgesel hava limanı' olarak ifade edilen Çukurova Havalimanı'nın açılışa hazır olduğunu öne sürdü.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, daha önce 'bölgesel hava limanı' olarak ifade edilen Çukurova Havalimanı'nın, Cumhurbaşkanının talimatıyla 'Çukurova Uluslararası Havalimanı' olarak açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, "Artık projemiz bitti, şu anda açılış için hazırlıklar yapılıyor. Cumhurbaşkanımız tarafından yakında açılacağı müjdesi verildi. Şu an için tarih bekleniyor" yorumunu yaptı.

 

Mersin  Valisi Pehlivan, Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlediği toplantıda, il genelinde 2023 yılında gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar ile 2024 yılında yapılacak olan projeler hakkında bilgiler paylaştı.

 

Vali Pehlivan, konuşmasının devamında, daha önce 'bölgesel hava limanı' olarak ifade edilen Çukurova Havalimanı'nın, Cumhurbaşkanının talimatıyla 'Çukurova Uluslararası Havalimanı' olarak açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, "Buradaki çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Artık projemiz bitti, şu anda açılış için hazırlıklar yapılıyor. Çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalar belli bir orana tamamlandı. Cumhurbaşkanımız tarafından yakında açılacağı müjdesi verildi. Şu an için tarih bekleniyor. Gerek alt yapı, gerek üst yapı çalışmaları artık tamamlanma aşamasına gelmiş ve Çukurova Uluslararası havalimanı olarak hizmete girecek" kaydını yaptırdı.

 

Vali Pehlivan, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol Projesinin Çeşmeli-Kızkalesi kesimiyle ilgili de çalışmalara başlandığını ifade ederek, bu kesimin 42 kilometre ana gövde, 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 53 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi.

 

TURİZMERSİNEWS

 

 




Kaynak: TURİZMERSİNEWS

Editör: TURİZMERSİNEWS

Bu haber 1249 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI