Bugun...



TÜRKİYE AVRUPA’NIN EN AZ SIKMA MEYVE SUYU TÜKETEN ÜLKESİ

Türk halkının taze sıkma meyve suyu tüketme alışkanlığı; yüzde 5ler’e dahi ulaşmıor. Yaz aylarında bu oran yüzde 2ler’e kadar gerilerken; kışın portakal suyu sayesinde yüzde 7ler’e ancak ulaşabiliyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2023 21:20

TÜRKİYE AVRUPA’NIN EN AZ SIKMA  MEYVE SUYU TÜKETEN ÜLKESİ

 

Türk halkının taze  sıkma meyve suyu tüketme alışkanlığı; yüzde 5ler’e dahi ulaşmıor. Yaz aylarında bu oran yüzde 2ler’e kadar gerilerken; kışın portakal suyu sayesinde yüzde 7ler’e ancak ulaşabiliyor.

 

Sağlıklı Gıda Platformu(SAGAP)’ın araştırmasına göre; Türkiye; Avrupa’nın en az taze sıkma meyve suyu tüketen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

 

Araştırmaya göre, Türk halkının taze  sıkma meyve suyu tüketme alışkanlığı; yüzde 5ler’e dahi ulaşmıor. Yaz aylarında bu oran yüzde 2ler’e kadar gerilerken; kışın portakal suyu sayesinde yüzde 7ler’e ancak ulaşabiliyor.

 

Taze  meyve suyu içme alışkanlığının en yoğun olduğu yaş gurubu; 15-25 arası olurken, bu yaş aralığını; 4-15 yaş gurubu ve 25-35 yaş gurubu izliyor.

 

Son iki yıl içerisinde; katı meyve sıkacağı ve narenciye sıkacağı gibi küçük ev aletlerinin; küçük ev aletleri satışındaki en düşük seviyede yer almasının; bu rakamları doğrular bir nitelik taşıyor.

 

Taze meyve suyu içenlerde, portakal suyu ilksırada yer alırken, portakal suyunu,  elma suyu, nar suyu,  greyfurt suyu ve havuç suyu izliyor.

 

Son beş yılda,  yeni bir iş kolu olarak esnaflaaşn taze meyve suyu satan mağazaların tüketicilerce güvenilir bulunmadığının da anlaşıldığı araştırmada;  çok sayıda tüketicinin sebze-meyve filatlarındaki pahallıktan ötürü taze meyve suyuna erişmekte hayli zorlanmakta oludğu ifadelerine de yer veriliyor.

 

Öte yandan; ortak istatistiklere bakıldığında; Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında taze  meyve suyu tüketme alışkanlığının en az olan ülke oludğu da gözler önüne seriliyor. Türkiye’yi Polonya ve diğer Baltık Ülkeleri izliyor.

 

 

 

EKO-TİMES MAGAZINES

 




Kaynak: EKO-TİMES MAGAZINES

Editör: EKO-TİMES MAGAZINES

Bu haber 1048 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKO-MAGAZİN Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI