Bugun...


MACİT SOYDAN

facebook-paylas
GEÇMİŞTEN BUGÜNE RUH HALLERİM VE "O"NUNLA SOHBET
Tarih: 21-05-2023 23:43:00 Güncelleme: 21-05-2023 23:43:00


 

Bilginin ne kadar güçlü bir silah olduğunu yaşıtlarımdan önce anlamıştım. Bilgilendikçe büyüyen algım ve dağarcığına sığdıramadığım onca düşüncenin arasında yorgun, bitap düşmüştüm. Kendi kendime kızdım yine. Bu anlık öfkeler ve düşüncemdeki değişimler beni oldukça gergin yapıyordu.

Arkadaşlarım gezip eğleniyor, hatta masum aşklarla gönüllerini eğliyor, günlerini gün ediyorlardı. Ben ise hep yalnızdım. Kendimi arayışa zorlayan şeyin ne olduğunu merak ediyordum. Hırslı ve kararlı yapım ve ruhuma söz geçiremediğim bu zorlu mücadele sonunda bir gün mutlaka sorularıma cevap bulacaktım.

Ruhumda keşfedilmemiş başka alemlerin ve boyutların gizemini taşıyordum. Mutlaka sorularıma bir yanıt gelecekti. İçimdeki ses kesinlikle yanılmadığımı, çaldığım kapının arkasında bambaşka bir dünyanın kapılarının açılacağını inatla fısıldıyor gibiydi. Spiritüel dünyayı çok fazla tanımasam da bu koskoca alemde yalnız olmadığımız gerçeğine inanıyordum.

“Olmak, olmamak, doğmak ve ölmek” Bir şeylerin kararını alabilme yetisine sahipken, ölüm karşısında aciz kalmak. Sevginin tezahürleri. Karşılıksızca sevme hali. Hiçbir menfaat gözetmeden. Bütün bunların karşılığı olan cevaplar belki de düşlerimde gördüğüm hayal ürünü mü yoksa bir halusinasyon mu olduğunu ayıramadığım, kendimi rahatlatmak için adını “Rüya arkadaşım” ya da "O" koyduğum dost tarafından açıklanabilirdi.

Bu düşüncelerle yorgun argın uykuya daldım. “Rüya arkadaşım” diye hitap ettiğim  varlıkla, tekrar iletişime geçtim. Uyku ile gerçek arası bir yerde, özellikle de yorgun olduğum zamanlarda bu varlığı hep görüyordum. Yoksa bir vizyon mu, gerçek ile uyku arası bir düş mü, işte buna bir türlü karar karar veremiyordum.

Sonra sohbete başladık ;

O : Merhaba

Ben : Merhaba. İyi ki geldin. Beklediğimi nereden bildin ?

O : O yüzden buradayım. Korkularını, yanılgılarını, hatta cevapsız sorularını senin için yanıtlayabilirim. Bana gerçekten ihtiyacın var.

Ben : O zaman düşüncelerimi de okuyabiliyorsundur.

O : Evet böyle bir gücüm var.

Ben : Nereden geliyorsun ?

O : Milyarlarca ışık yılı öteden geliyorum. İsmini vermek istemediğim bir medeniyetin  mensubuyum. Ben ve birkaç dostum sorularını cevaplamaya çalışıp sana yardım edeceğiz. Ne öğrenmek istiyorsan sor.

Ben : Bugüne kadar bilinenlerin dışında, en azından benim bildiklerim dışında bilmediklerimi anlat. Yazılmışları ve insanlığa sunulanları herkes kadar  ben de biliyorum. Okuyorum. Ama bilmediğimiz daha çok şey var. Bunun da farkındayım. Neden var olduk ? Burada olmamızın sebebi ne ? belli rutinler içinde yaşıyor ve ölüyoruz. Niçin ? Ayrıca neden çoğunlukla insanlar kötü. En çok inandığım bir diğer önemli şey ise, sevginin varlığı. Ama biz insanlarda muazzam bir sevgisizlik, riyakarlık ve sahtecilik görüyorum. Bu beni çok yaralıyor. Herkes aynı mıdır bilmem ama yaşamımda öğrendiğim doğrularla dışarıdaki hayat çok çelişiyor. İşte bu yüzden sanırım çok mutsuzum. İnsan olmanın (erdemli ve sorumluluk sahibi olmak) karşılığını gerçekten insan olanlar ne zaman alacak diye merak ediyorum. Belki de tüm gelgitlerim insanlardaki bu sahteciliği ya da farklılığı hissedişimdendir.

O : Bizlerin sizlerden farkı düşünceyi çok iyi algılamak, okumak ve analiz etmektir. Aramızdaki boyut farklılığı da, hatta sana ulaşma biçimim ve iletişim yolumuz zaten böyle bir şey. Şimdi dönelim düşüncene. Yani anladığım kadarıyla mükemmel insan olma hali demek istiyorsun. İnanmış, bilgili ve eğitilmiş. Ama gördüğüm herkes öyle değil. Yani herkes bunu başaramıyor bana göre. Sevgi çok şeye yeter ama tek başına değil. Yapmak istediğin her şeyin içinde akıl barınmalıdır. Tek başına sevgi yarardan çok zarar getirir. Unutma ki her şey zıddıyla tekamül eder. Kötüyü tanımadan iyiyi, geceyi görmeden aydınlığı, yokluğu bilmeden varlığın kıymetini anlayamazsın. Unutma ki tüm insanlar dünyaya sınav vermek üzere gelirler.

Ben : Bu sınavlar niçin gerekli ?

O : Sınavlar insanlığın dolayısıyla kişilerin kendi programlarını şekillendirmeleri ve geliştirmeleri içindir. Bu madde boyutunda herkesin yaşam süresi sınırlıdır. Bütün şekillendirmelerinizi, gelişiminizi ve programınızı su süreye sığdırmak zorundasınız. Yani sınav süreniz sonsuz değil. Şöyle de diyebiliriz. Süreniz, anlarınız ölümle sınırlı. Zaman izafi olsa bile bir program dilimiyle sınırlısınız. Oysa ki bizde yani anti madde boyutlarında sizin algıladığınız tabirle öte alem diye bildiğiniz yerde zaman mefhumu yoktur. Enerjinin serbest salınımı hakimdir. Enerjimizi şekillendirme ihtiyacı duyduğumuzda eterik  ya da maddesel beden kullanarak bir görüntü formuna bürünür, harekete geçeriz. Siz zaten kaba madde olarak et, beden kullandığınız için sizin enerjiniz düşünce olarak şekilleniyor. Aslında düşünce gücü farkına varamayacağınız kadar süratlidir. Varmak istediğiniz noktaya ışık hızından çok daha hızlı ulaşır. Ya da şöyle açıklayayım. Düşüncenle gitmek istediğin mekana beden olarak gidebileceğin zamandan çok daha hızlı ulaşırsın.

Ben : Nasıl yani çok anlayamadım galiba ?

O : Şöyle, şu an bir trans ortamındayız. Kısmen rüya görmek diyebiliriz. Rüya içinde rüya görmeni sağlayabilirim aslında. Kapat gözlerini ve kendini en çok olmak istediğin yerde hisset. Sana diğer duyuların da yardım edebilir bu arada.

Ben : Nasıl yani ?

O : Örneğin en çok sevdiğin koku, en çok duymak istediğin müzik ya da en çok tat aldığın yiyecek. Bunları da düşüncene yerleştir.  Göreceksin ki, varmak istediğin mekana düşlerini hızlandırarak, düşünce gücünü şekillendirerek yani resimleyerek ışık hızından çok daha hızlı bir zamanda varacaksın.

Ben : Ayrıca düşüncemiz bizi daima güzele, doğru bilgiye ve mükemmelliğe yöneltsin isterdim. Galiba bu her zaman mümkün olmuyor. Yani her zaman her şey hep iyi olmuyor. Kötülük de var tabii, kötüler de. Keşke onlar olmasalar.

O : Neden ?

Ben : Çünkü güzelliklere mani oluyorlar.

O : O zaman dengeler bozulur.

Ben : Olsun yine de olmasalardı.

O : Konudan konuya atlıyorsun ama yine de açıklamalıyım çünkü ikna olmayacaksın. Evrende her şey zıddıyla tekamül eder. Zıtlık olmazsa istenileni örneklemek de mümkün olmayacaktır. Denge kanununa göre zıtlık şart. İyiler olduğu kadar da kötüler de gerekliler. Onlar da bu dünyada sınav veriyorlar. Sen doğruyu savunarak, o da kötüyü göstererek ve hatta seni bir imtihan boyutuna sürükleyerek sınav veriyorlar. Önüne çıkan her taşın, uçan kuşun ve duyduğun sözün bir önemi vardır. Şöyle dersiniz siz ; “Söyleyene değil söyletene bak” sanırım bu bir deyim. Dünyanızda çok sık kullanılıyor. Şöyle açıklanabilir. Mükemmel olmak, iyi ya da kötünün, yaşamda önümüze çıkan olayların ayırtına varmakla mümkündür. Ne yaşarsan yaşa, mutlak doğru olmasa da herkesçe en ortak doğru olarak bilinenden vazgeçmemekle mümkündür. Çimler de, çiçekler de, böcekler de, çocuklar da hepsi canlıdır ve savunmasızlık bakımından hepsi eşittir. Kiminin çığlığı dışarı, kiminin ki de kainatın içine doğru akar. Ezdiğin her can acır.

Ben : Bu acı veren ve düşündüren bir durum.

O : Acının şiddeti, kişinin taşıma gücü ve sabrıyla ilintilidir. Acıya karşı direnmek ve acının sizde yarattığı tahrip gücünü sevgiyle buluşturarak yenmek insanın ruhunu yüceltecektir. Belki tuhaf gelebilir ama bunları zaman içerisinde yaşayarak öğreneceksiniz. Zoru deneyimlemek bir şanstır. Zorluklar ve acı hayat basamaklarını daha hızlı çıkmanızı sağlayacak, dışarıdan pek öyle görünmese de evriminizi hızlandırırken tekamül yolunuzu da kısaltacaktır.

Ben : Bilmem ki ben şanslı mıyım ? Sınavlarıma göre acaba şu an neredeyim ?

O : Şans göreceli bir kavramdır. Neyi istediğinle çok bağlantılıdır. Kimine göre iyi bir aileye sahip olmak büyük bir şanstır, kimine göre ise sadece paraya sahip olmak. Kimine göre mevki ya da sağlık büyük bir şanstır. Kimine göre ise mükemmel bir eşe sahip olmak. Bunların hepsi bir yana bana sorarsan en büyük şans sizlerin insan olarak bedenlenmiş olması ve akıllı yaratıklar olarak alemlerde bir çok canlının önünde yaratılmış olmanızı bilmenizdir. Nefes almak ve akıl sahibi olmak en büyük şanstır. Niye dersen, çünkü insanlar şansını genelde aklıyla yaratır. Onu kullanarak kendi profilinizi belirler ve kapılarınızı kendiniz açarsınız.

Ben : Bu yaşadığım hali nasıl ifade edebileceğimi hala bilmiyorum. Bir düş perisi misin yoksa masal kahramanı mı ya da bu bir görev mi benim yapmam gereken. Adını koyamıyorum.

O : Adını ne koyarsan koy önemli değil zaten., Önemli olan iletişim gücümüzden senin aracılığın ile hayal ya da düş perisi vs. insanlara farklı alemlerin, farklı düşüncelerin ve farklı yüreklerin de olduğunu anlatmak. Kısacası kişiyi bir nebze de olsa yüreği ve yüksek benliği ile buluşturmaktır. Daima aklın sınırsız denizinden çekilip alınan düşünceler her bilinçte farklı tezahürlere sebep olacaktır. Kimi yazacak, kimi okuyacak, kimi yazarken, kimi de okurken düşünerek kendisi için bir kapı aralayacaktır. Hiçbir bilinç kendi derinlerine inmeden ve yüreğindeki ben ile buluşmadan sonsuzluğa yol alamayacaktır. Benden bu kadar.

Dedi ve gitti... Benim ise aklım hala yerinde. Yani delirmiş filan değilim. Sadece içimden bunları yazmak geldi o kadar...

 

macit.soydan@gmail.com

 

 



Bu yazı 1382 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
2 Fenerbahçe 31 26 1 4 83 27 82 +56
3 Trabzonspor 31 16 11 4 54 41 52 +13
4 Beşiktaş 31 14 12 5 41 37 47 +4
5 Kasımpaşa 31 13 11 7 55 55 46 0
6 Çaykur Rizespor 31 13 12 6 40 47 45 -7
7 Başakşehir FK 31 12 12 7 39 36 43 +3
8 Antalyaspor 31 10 9 12 36 34 42 +2
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Sivasspor 31 10 10 11 37 43 41 -6
11 Adana Demirspor 31 9 10 12 48 43 39 +5
12 Samsunspor 31 10 14 7 35 41 37 -6
13 Kayserispor 31 10 12 9 36 45 36 -9
14 MKE Ankaragücü 31 7 11 13 37 40 34 -3
15 Hatayspor 31 7 12 12 36 41 33 -5
16 Konyaspor 31 7 12 12 32 45 33 -13
17 Gaziantep FK 31 8 16 7 34 47 31 -13
18 Fatih Karagümrük 31 7 15 9 34 39 30 -5
19 Pendikspor 31 7 15 9 34 61 30 -27
20 İstanbulspor 31 3 21 7 22 59 13 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 29 22 6 1 68 25 67 +43
2 Göztepe 29 18 6 5 50 18 59 +32
3 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
4 Çorum FK 29 14 8 7 47 30 49 +17
5 Kocaelispor 29 14 8 7 43 34 49 +9
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 29 12 8 9 44 25 45 +19
8 Gençlerbirliği 29 11 7 11 34 28 44 +6
9 Boluspor 29 12 10 7 27 32 43 -5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Ümraniyespor 29 9 13 7 33 41 34 -8
12 Şanlıurfaspor 29 8 12 9 26 30 33 -4
13 Keçiörengücü 29 8 12 9 25 35 33 -10
14 Manisa FK 29 7 11 11 34 35 32 -1
15 Tuzlaspor 29 8 14 7 30 44 31 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 29 5 21 3 13 65 15 -52
18 Giresunspor 29 2 23 4 13 60 7 -47
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 32 22 5 5 69 27 71 +42
2 Bucaspor 1928 32 20 3 9 50 19 69 +31
3 Van Spor FK 31 20 5 6 51 31 66 +20
4 1461 Trabzon FK 32 18 6 8 59 33 62 +26
5 Ankaraspor 32 15 6 11 40 26 56 +14
6 Yeni Mersin İdman Yurdu 32 15 7 10 43 27 55 +16
7 Beyoğlu Yeniçarşıspor 32 13 13 6 40 32 45 +8
8 Karacabey Belediye Spor 32 11 10 11 33 30 44 +3
9 Ankara Demirspor 32 13 14 5 35 34 44 +1
10 Diyarbekir Spor 32 11 13 8 33 33 41 0
11 Kırklarelispor 33 10 13 10 26 35 40 -9
12 Altınordu 32 9 12 11 37 32 38 +5
13 Nazilli Belediyespor 33 11 14 8 37 50 38 -13
14 Serik Belediyespor 32 9 13 10 28 34 37 -6
15 Hes İlaç Afyonspor 32 8 13 11 18 34 35 -16
16 Zonguldak Kömürspor 32 8 16 8 31 52 29 -21
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 32 5 19 8 23 54 20 -31
19 Adıyaman FK 32 3 23 6 21 55 15 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 25 20 1 4 60 13 64 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 26 18 0 8 53 14 62 +39
3 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 25 12 6 7 32 22 43 +10
5 İnegöl Kafkas GK 25 11 6 8 27 24 41 +3
6 Edirnespor 25 12 9 4 39 24 40 +15
7 Mardin 1969 Spor 25 11 10 4 35 30 37 +5
8 K.Çekmece Sinopspor 26 10 10 6 36 26 36 +10
9 Artvin Hopaspor 25 9 9 7 32 24 34 +8
10 Karabük İdmanyurdu Spor 25 9 12 4 22 38 31 -16
11 Talasgücü Belediyespor 25 8 14 3 26 39 27 -13
12 Kırıkkalegücü FK 25 7 13 5 24 31 26 -7
13 Gümüşhanespor 25 4 12 9 21 41 21 -20
14 Malatya Arguvanspor 25 2 19 4 12 46 10 -34
15 Tarsus İdman Yurdu 25 2 20 3 16 74 9 -58
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/04/2024 Trabzonspor vs Sivasspor
 13/04/2024 Kasımpaşa vs Konyaspor
 13/04/2024 MKE Ankaragücü vs Gaziantep FK
 13/04/2024 Adana Demirspor vs Kayserispor
 13/04/2024 Beşiktaş vs Samsunspor
 14/04/2024 Pendikspor vs Başakşehir FK
 14/04/2024 Çaykur Rizespor vs Antalyaspor
 14/04/2024 Hatayspor vs İstanbulspor
 14/04/2024 Fatih Karagümrük vs Fenerbahçe
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/04/2024 Manisa FK vs Eyüpspor
 13/04/2024 Keçiörengücü vs Gençlerbirliği
 13/04/2024 Boluspor vs Ümraniyespor
 13/04/2024 Altay vs Çorum FK
 14/04/2024 Tuzlaspor vs Göztepe
 14/04/2024 Şanlıurfaspor vs Bandırmaspor
 14/04/2024 Kocaelispor vs Giresunspor
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 13/04/2024 Esenler Erokspor vs Bursaspor
 13/04/2024 Karacabey Belediye Spor vs Ankaraspor
 13/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Nazilli Belediyespor
 14/04/2024 1461 Trabzon FK vs Bucaspor 1928
 14/04/2024 Diyarbekir Spor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 14/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Ankara Demirspor
 14/04/2024 Kırklarelispor vs Serik Belediyespor
 14/04/2024 Van Spor FK vs Altınordu
 14/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Adıyaman FK
 14/04/2024 Diyarbekir Spor - Beyoğlu Yeniçarşıspor Diyarbekir Spor ligdeki son 7 maçında hiç kazanamadı  Beyoğlu Yeniçarşıspor yenilmez
 14/04/2024 Hes İlaç Afyonspor - Ankara Demirspor Ankara Demirspor ligde deplasmandaki son 6 maçında hiç kazanamadı  Hes İlaç Afyonspor yenilmez
 17/04/2024 Van Spor FK - Ankaraspor Ankaraspor ligde deplasmandaki son 6 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 17/04/2024 Van Spor FK - Ankaraspor Van Spor FK ligde evindeki son 7 maçını kazandı  Van Spor FK kazanır
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 14/04/2024 Artvin Hopaspor vs Karabük İdmanyurdu Spor
 14/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Kırıkkalegücü FK
 14/04/2024 Gümüşhanespor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 14/04/2024 K.Çekmece Sinopspor vs Talasgücü Belediyespor
 14/04/2024 Malatya Arguvanspor vs İnegöl Kafkas GK
 14/04/2024 Mardin 1969 Spor vs Kepezspor FAŞ
 14/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Edirnespor
 14/04/2024 Artvin Hopaspor - Karabük İdmanyurdu Spor Karabük İdmanyurdu Spor ligde deplasmandaki son 5 maçında hiç kazanamadı  Artvin Hopaspor yenilmez
 14/04/2024 Artvin Hopaspor - Karabük İdmanyurdu Spor Artvin Hopaspor ligde evindeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Artvin Hopaspor yenilmez
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI